Hogere boetes bij bellen achter stuur

door op 23/04/13 at 11:01 am

Betrapt worden op het bellen achter stuur kost vanaf 1 januari 2013 geen €180,- maar €220,-. Dat is een verhoging van meer dan 20%. Uiteraard zijn veel jonge bestuurders het niet eens met de verhoging van de boetes. Eén van de belangrijkste taken van de overheid is echter het vergroten van de veiligheid van de Nederlandse burger en daarom valt er wel wat te zeggen voor deze verhoging.

De boete voor het niet handsfree bellen achter het stuur is natuurlijk bedoeld om mensen af te schrikken. Voor veel automobilisten is de bekeuring zo hoog dat ze niet durven opnemen als ze worden gebeld. Nog een reden voor de verhoging van de bekeuring is het feit dat de laatste jaren steeds meer (dodelijke) ongelukken gebeuren op de Nederlandse wegen.

Om een indruk te krijgen wat bellen achter het stuur betekent voor je weggedrag staan hieronder een aantal veel voorkomende eigenschappen van de bellende automobilist:

  • Slingeren en minder netjes rijden
  • Langzamer rijden
  • Geen voorrang verlenen
  • Verkeersborden missen

Vaak heb je dit zelf niet in de gaten en erger je er wel aan als iemand anders het doet. Ons advies aan onze leerlingen (en ook alle andere automobilisten trouwens) is dan ook; laat die nieuwe telefoon uit in de auto, dan kom je ook niet in de verleiding om hem op te nemen als hij afgaat.

Reacties zijn gesloten.