About

rijlesWelkom op de website van Rijschool van Brink. Op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt voor het halen van je rijbewijs. Bij het woord ‘rijbewijs’ denk je misschien direct aan je autorijbewijs, maar er zijn verschillende soorten rijbewijzen. Daarover staat op deze website alle informatie en ben je bij Rijschool van Brink aan het juiste adres!

Het halen van je rijbewijs begint altijd met het volgen van rijlessen. Ondertussen moet je zorgen dat je op tijd je theorie-examen met goed gevolg aflegt. Vervolgens kun je ervoor kiezen om een tussentijdse toets te doen. Bij dit ‘proefexamen’ kun je alvast vrijstelling krijgen voor bijzondere verrichtingen. Deze hoef je vervolgens tijdens je definitieve examen niet meer te doen. Vervolgens kun je op voor het rijbewijs B. Hier zijn de volgende regels aan verbonden:

  • Een motorrijtuig besturen van maximaal 3500 kg dat geschikt is voor het vervoer van maximaal 8 personen (uzelf niet meegerekend).
  • Een aanhangwagen of oplegger tot maximaal 750 kg achter uw auto voorttrekken.
  • Een aanhangwagen of oplegger met een gewicht van meer dan 750 kg achter uw auto voorttrekken. Alleen als het gewicht van beide voertuigen samen niet meer is dan 3500 kg. De aanhangwagen of oplegger mag wel meer wegen dan de ledige massa van de trekkende auto. Uit het kentekenbewijs van de auto moet dan wel blijken dat de auto een dergelijke zware aanhangwagen of oplegger mag trekken.

Wie een grotere aanhanger wil kunnen gebruiken, dient een aanvullend rijbewijs te halen. Hierover lees je meer op de pagina over verschillende rijbewijzen.